• Κέντρο Διαιτολογίας & Διατροφής
 • Μητροπόλεως 77 & Κούσκουρα, Θεσσαλονίκη

Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι

Ισορροπ. Διατροφή

Απολαύστε τη διατροφή σας κάνοντας έξυπνες επιλογές!

Συχνή Άσκηση

Εντάξτε την σωματική δραστηριότητα στη μέρα σας!

Ποιοτικός Ύπνος

Κοιμηθείτε ποιοτικά και αρκετά, κάθε βράδυ!

Ενυδάτωση

Πιείτε όσο χρειάζεται το σώμα σας, κάθε μέρα!

Νικόλαος Παπασπανός

Ανθή-Ισμήνη Ναούμη

Στο δίκτυο των τριών Διαιτολογικών γραφείων DietTips που λειτουργούν σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Κιλκίς, οι βασικοί Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι είναι δύο κι έχουν ως κοινό σημείο εκκίνησης το πτυχίο από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αμφότεροι οι Διαιτολόγοι της ομάδας μας είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και φέρουν την «Βεβαίωση Νόμιμης Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος» που εκδίδεται από την Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας και είναι μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων. Γνωρίστε παρακάτω τους Διαιτολόγους – Διατροφολόγους της ομάδας DietTips.

διαιτολόγος - διατροφολόγος diettips

Νικόλαος Παπασπανός

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος diettips Νικόλαος Παπασπανός

Ο Νικόλαος Παπασπανός είναι Κλινικός & Αθλητικός Διαιτολόγος MSc, πτυχιούχος του τμήματος «Επιστήμης Διαιτολογίας & Διατροφής» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος της αντίστοιχης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Είναι επίσης πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Διατηρεί νόμιμο διαιτολογικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη από το 2009 και στην Κοζάνη από το 2005. Το 2017 ξεκίνησε η συνεργασία του, ως εξωτερικός συνεργάτης, με την ιδιωτική κλινική «Άγιος Λουκάς», στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Κατέχει από το 2021 Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην «Άσκηση και Ποιότητα Ζωής», από το ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, με κατεύθυνση «Μεγιστοποίηση Αθλητικής Επίδοσης – Απόδοσης»

Είναι ενεργό μέλος της Ομάδας Ειδικών Αθλητικής Διατροφής του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων από το 2013.

Διετέλεσε επικεφαλής του δικτύου European Specialist Dietetic Network (ESDN)  “Sports and Physical Activity” του EFAD (European Federation of the Associations of Dietitians) από τον Ιανουάριο του 2018 ως και τον Μάρτιο του 2022.

Πέραν των γνώσεων και της πρακτικής άσκησης που περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα σπουδών του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου επί της κλινικής διατροφής, κατέχει το Diploma in Clinical Nutrition and Metabolism που απονέμεται από την ESPEN (European Society of Clinical Nutrition and Metabolism).

Ειδικεύθηκε στην παρεντερική διατροφή σε ένα από τα πρωτοπόρα και κορυφαία κέντρα της Ευρώπης, το Stanley Dudrick’s Memorial Hospital in Skawina, αποκτώντας την πιστοποίηση Home Parenteral Nutrition Excelence.

Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής στην κλινική διαιτολογία, ως κάτοχος της πιστοποίησης T-LLL (Teacher of Life – Long Learning Programme on Clinical Nutrition and Metabolism) της ESPEN (European Society of Clinical Nutrition and Metabolism).

Παιδική παχυσαρκία: θέμα που αποτέλεσε και την πτυχιακή του εργασία

Τα ακαδημαϊκά έτη 2017 και 2018 υπήρξε εισηγητής στο μάθημα του Β΄ εξαμήνου «Ειδική Ιατρική Διατροφολογία, Φυσικά Προϊόντα, Φυτοθεραπευτικά Συμπληρώματα Διατροφής» του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Κλινική και Βιομηχανική Φαρμακολογία», της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ (Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης). Θέματα της εισήγησης του αποτέλεσαν τα ακόλουθα: «Διατροφή και Άσκηση: Εργογόνα Βοηθήματα» και «Αιτίες Μυϊκού Καμάτου και Συμπληρώματα Διατροφής».

Έχει διατελέσει καθηγητής σε δημόσια ΙΕΚ, διδάσκοντας στην ειδικότητα «Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής».

Έχει υπάρξει εισηγητής σε πληθώρα συνεδρίων στον τομέα της διατροφής.

Από το 2013 ως και σήμερα, εκπαιδεύει γιατρούς, διαιτολόγους και λοιπούς επαγγελματίες υγείας σε θέματα κλινικής διατροφής, ως εκπαιδευτής του προγράμματος LLLnutrition της ESPEN.

Από το 2013 είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου (ΔΣ) του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων.

Από το 2017 είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της GrESPEN (Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού).

Από το 2016 είναι εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων στoν EFAD (European Federation of the Associations of Dietitians).

Έχει συμμετάσχει σε πολλά πανελλήνια και διεθνή συνέδρια με θέματα γύρω από τη διατροφή και την άσκηση, είτε ως εισηγητής, είτε ως συμμετέχων.

Αναμένεται στους επόμενους μήνες η ολοκλήρωση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος σπουδών «Άσκηση και Ποιότητα Ζωής», του ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, με κατεύθυνση «Μεγιστοποίηση Αθλητικής Επίδοσης – Απόδοσης».

Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων από το 2006.

Ο Νικόλαος Παπασπανός δέχεται επισκέψεις στα γραφεία Θεσσαλονίκης και Κοζάνης. Δείτε εδώ τα γραφεία μας.

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος diettips Ανθή - Ισμήνη Ναούμη

διαιτολόγος - διατροφολόγος diettips

Ανθή - Ισμήνη Ναούμη

Η Ανθή – Ισμήνη Ναούμη είναι Κλινική & Αθλητική Διαιτολόγος MSc. Αποφοίτησε το 2007 από το τμήμα «Επιστήμης Διαιτολογίας & Διατροφής» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος «Διαιτολόγου – Διατροφολόγου».

Διατηρεί νόμιμο διαιτολογικό γραφείο στο Κιλκίς από το 2012 και από το 2018 συνεργάζεται με το νόμιμο διαιτολογικό γραφείο diettips στη Θεσσαλονίκη.

Το 2011 ολοκλήρωσε το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία – Διατροφή», με κατεύθυνση «Διατροφή και Άσκηση» στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το 2012 και 2013 ήταν επικεφαλής της Ομάδας Ειδικών Αθλητικής Διατροφής του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων, και έκτοτε είναι ενεργό μέλος.

Πέραν των γνώσεων και της πρακτικής άσκησης που περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα σπουδών του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου επί της κλινικής διατροφής, ολοκλήρωσε με επιτυχία το 2016 το 23ο Course of Clinical Nutrition and Metabolism από την ESPEN (European Society of Clinical Nutrition and Metabolism).

Από το 2003 ως και το 2011 συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα όπως:

 • «The Postmenopausal Health Study» Ι & ΙΙ σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες στο ευρωπαϊκό προγράμματα «HELENA (Healthy Lifestyle in Europe by Nutrition in Adolescence) study, σε εφήβους μαθητές σχολείων.
 • «The Healthy Growth Study», για την διερεύνηση συσχετίσεων της διατροφής και εμφάνισης υψηλού/πολύ υψηλού βάρους και προδιαβήτη σε παιδιά 5ης & 6ης δημοτικού.
 • «Δεξιότητες Συμβουλευτικής & Επικοινωνίας» από το ΚΕΨΕΦ (Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών)
 • «Πέρα από τα όρια της Δίαιτας», ψυχο-εκπαιδευτικό πρόγραμμα διατροφικής παρέμβασης για άτομα αυξημένου και πολύ αυξημένου βάρους (ΚΕΨΕΦ)
 • Κύκλος «εξειδίκευσης στις διατροφικές διαταραχές και στην παχυσαρκία», από την Ελληνική Εταιρεία Ερευνάς της Συμπεριφοράς, παράρτημα Μακεδονίας
 • Φιλοσοφία – Πολιτισμός – Επικοινωνία, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών
 • Σε εξέλιξη βρίσκεται κι η εκπαίδευση στην Κλινική Διατροφή & Μεταβολισμό (lllnutrition από την ESPEN).
 • Σε ετήσια βάση παρακολουθεί 7-10 webinar της Αμερικάνικης Ακαδημίας Διαιτολογίας & Διατροφής σε ευρεία γκάμα θεματολογίας.
 • Έχει θητεύσει δις στο διοικητικό συμβούλιο (ΔΣ) του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων (2010-2013, 2016-2018). Θέσεις: Υπεύθυνη των Επιστημονικών Εκδηλώσεων και Δράσεων, Υπεύθυνη Επικοινωνίας, ταμίας
 • Εκπρόσωπος φοιτητών Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (2008-2010)
 • Μέλος της επιτροπής των εκδηλώσεων κοινού (Εβδομάδα Διατροφής) το 2008 και το 2010.
 • Γενική Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής του 11ου Πανελληνίου Συνεδρίου Διατροφής – Διαιτολογίας, μέλος οργανωτικής επιτροπής του κατά το 12ο, 13ο, 14ο.
 • Διοργάνωση 1ου, 2ου, 3ου Συμποσίου Αθλητικής Διατροφής

Από το 2007 ως και σήμερα είχε πληθώρα (πλέον των 40) συμμετοχών ως εισηγήτρια σε εκδηλώσεις ενημέρωσης κοινού μέσω δήμων, αθλητικών & πολιτιστικών συλλόγων και σχολείων στην Αττική και το νομό Κιλκίς. Ξεχωριστή είναι η συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας “Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος”.

Είναι συν-συγγραφέας του εντύπου «Ισορροπημένη Διατροφή και Άσκηση, ένας μικρός οδηγός για γονείς και υπεύθυνους φροντίδας παιδιών», αποτέλεσμα της συνεργασίας του ΙΚΠΙ (Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής) και του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας (μέσω του τότε Εθνικού Δικτύου Δήμων Προαγωγής Υγείας) με το Ίδρυμα Αριστείδης Δασκαλόπουλος (δείτε το έντυπο από εδώ).

Συγγραφέας του εντύπου «Διατροφή για τη μητέρα και το βρέφος – μητρικός θηλασμός», στο πλαίσιο της Εβδομάδας Διατροφής. Φορέας υλοποίησης: Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολογίας – Διατροφής (δείτε το έντυπο από εδώ).

 • Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων από το 2006.
 • Μέλος της Αμερικάνικης Ακαδημίας Διαιτολογίας & Διατροφής από το 2010.

Το 2010 – 2012 συνεργάστηκε με την ομάδα SciCo (Science Communication), ενώ από το 2011 είναι μέλος της ομάδας στο πλαίσιο της πραγματοποίησης της δράσης «Υγεία εν Γνώσει» σε σχολεία ανά την Ελλάδα.

Η Ανθή-Ισμήνη Ναούμη δέχεται επισκέψεις στα γραφεία Θεσσαλονίκης και Κιλκίς. Δείτε εδώ τα γραφεία μας.

diettips.gr | Διαιτολόγοι, Θεσσαλονίκη

Παρεχόμενες Υπηρεσίες

Διαχείριση Βάρους

Διατροφικές οδηγίες/προγράμματα για μείωση, αύξηση και διατήρηση βάρους.

Κλινική Διατροφή

Διατροφική αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων.

Μετρήσεις & Αξιολόγηση

Ανάλυση σύστασης σώματος, μέτρηση βασικού μεταβολισμού, σωματομετρία.

Γυναικεία Υγεία

Για τη γονιμότητα, την εγκυμοσύνη και το μετά, για την εμμηνόπαυση…

Διατροφικές Διαταραχές

Διατροφική αντιμετώπιση νευρογενούς βουλιμίας, ανορεξίας, υπερφαγίας.

Διατροφή για Αθλητές

Κάλυψη διατροφικών αναγκών αθλητών για μεγιστοποίηση απόδοσης ή επίδοσης.

Διατροφή για Εφήβους & Παιδιά

Διατροφική διαχείριση και εκπαίδευση παιδιών & εφήβων.

Διατροφή με…νού!

Αλλάξτε τον τρόπο διατροφής σας κι εκπλαγείτε αναπάντεχα!

Νηστεία & Χορτοφαγία

Επωφεληθείτε χωρίς κινδύνους με την κατάλληλη διατροφική οδηγία.

diettips.gr | Διαιτολόγοι, Θεσσαλονίκη

Κλείστε το Ραντεβού
σας ONLINE!

Δεχόμαστε αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού. Το ραντεβού σας θα ισχύσει μετά από τηλεφωνική μας επιβεβαίωση.