• Κέντρο Διαιτολογίας & Διατροφής
  • Μητροπόλεως 77 & Κούσκουρα, Θεσσαλονίκη

Συνεργάτες

Ισορροπ. Διατροφή

Απολαύστε τη διατροφή σας κάνοντας έξυπνες επιλογές!

Συχνή Άσκηση

Εντάξτε την σωματική δραστηριότητα στη μέρα σας!

Ποιοτικός Ύπνος

Κοιμηθείτε ποιοτικά και αρκετά, κάθε βράδυ!

Ενυδάτωση

Πιείτε όσο χρειάζεται το σώμα σας, κάθε μέρα!

Για την ομάδα DietTips, πρωταρχικό ζήτημα είναι η δυνατότητα παροχής ολοκληρωμένης & εξατομικευμένης προσέγγισης. Για τον λόγο αυτό θέτουμε στη διάθεσή σας ένα δίκτυο αναγνωρισμένων ιατρικών και παραϊατρικών ειδικοτήτων. Πιο συγκεκριμένα:

Ο ρόλος του ενδοκρινολόγου είναι ενίοτε καίριας σημασίας, δεδομένου ότι το ίδιο το υψηλό βάρος μπορεί να προκαλέσει ενδοκρινολογικές διαταραχές (πχ δυσκολία στη ρύθμιση του σακχάρου, ΧΧΧ, ΧΧΧ). Επιπλέον, το υψηλό βάρος μπορεί να αποτελέσει σύμπτωμα και να συνυπάρχει με ενδοκρινολογικές διαταραχές (πχ πολυκυστικές ωοθήκες, υπο/υπερ-θυρεοειδισμός, ΧΧΧ, ΧΧΧ).

Ο ρόλος του κατάλληλα καταρτισμένου γυναικολόγου μπορεί να αποδειχθεί σε καίριας σημασίας, ειδικά σε στάδια ζωής όπως η προκλιμακτήριος – κλιμακτήριος – εμμηνόπαυση οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν τόσο άμεσα όσο και έμμεσα την λήψη του φαγητού, την προδιάθεση ασθενειών και την εξέλιξη του βάρους μιας γυναίκας. Η παρουσία ή η επιθυμία και προγραμματισμός μιας εγκυμοσύνης επίσης αλλάζει τις ανάγκες μιας γυναίκας σε θρεπτικά συστατικά.

Η πρόληψη σε κάθε θέμα υγείας είναι κομβική, και η στοματική υγεία δεν αποτελεί εξαίρεση. Με έγκαιρους προληπτικούς ελέγχους εξασφαλίζεται η αντιμετώπιση τυχόν ζητημάτων που αφορούν στη στοματική υγεία και υγιεινή, αλλά και την απρόσκοπτη παρουσία και λειτουργικότητα των δοντιών για την λήψη και απόλαυση του φαγητού.

Η καρδιά είναι από τα όργανα που περισσότερο, ίσως, από οποιοδήποτε άλλο επιβαρύνεται από τις αυξήσεις του βάρους αλλά και ελαφρύνεται από τη μείωσή του.

Συχνά η ενασχόληση με το φαγητό και το βάρος, είναι αφορμή για την αξιολόγηση της υγείας, αλλά και την εγκατάσταση ενός προγραμματισμού των προληπτικών εξετάσεων, ανάλογα με το ατομικό και το οικογενειακό ιστορικό σας.

Το φαγητό συχνά μπορεί να αποτελέσει εργαλείο ανακούφισης (ή και τιμωρίας) σε περιόδους επιβαρυμένες ψυχολογικά. Το να μπορεί κανείς να απευθυνθεί στον κατάλληλο θεραπευτεί οδηγεί στο να μπορέσει να λάβει την δυνατόν πιο ολοκληρωμένη βοήθεια. Επιπλέον, σε περιπτώσεις όπως η διαταραχές λήψης τροφής ή διατροφικές διαταραχές (νευρογενής βουλιμία, νευρογενής ανορεξία), ο ρόλος τόσο του Διαιτολόγου μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο όταν ταυτοχρόνως λειτουργεί κι η κατάλληλη ειδικότητα ψυχικής υγείας.

Όσοι έχουν ταλαιπωρηθεί κατά καιρούς με αυξομειώσεις βάρους, πιθανώς να κουβαλούν στο δέρμα τους «αναμνηστικά» αυτών των εναλλαγών βάρους, όπως ραδώσεις (ή όπως πιο απλά λέγονται ραγάδες). Επιπλέον, όσο έχουν υψηλό βάρους πιθανά να έχουν χρώσεις ή σκληρύνσεις του δέρματος που οφείλονται στο επιπλέον αυτό βάρος. Επίσης, ενδοκρινολογικά ζητήματα που σχετίζονται με το βάρος, συχνά έχουν συμπτώματα και στο δέρμα (πχ υπερτρίχωση σε πολυκυστικές ωοθήκες).Η βοήθεια από τον Δερματολόγο στην περίπτωση αυτή είναι ανεκτίμητη.

Πολλά τα όργανα που δυσκολεύονται από το πλεονάζον βάρος, κι οι πνεύμονες κι η αναπνευστική λειτουργία δεν αποτελούν εξαίρεση. Επιπλέον, συχνά συνυπάρχουν και άπνοιες τόσο στη διάρκεια της ημέρας, όσο και στη διάρκεια της νύχτας, κάνοντας επιτακτική την ανάγκη αξιολόγησης της αναπνευστικής δυνατότητας από Πνευμονολόγο.

Στις περιπτώσεις μεγάλης μείωσης βάρους (>30 κιλών) είναι πιθανό οι αλλαγές και αλλοιώσεις στο δέρμα ενός ανθρώπου να είναι έντονες, κυρίως με την μορφή χαλάρωσης. Στις περιπτώσεις αυτές η συμβολή του πλαστικού χειρούργου που θα κληθεί να αποκαταστήσει τις αλλοιώσεις αυτές, ίσως είναι επιθυμητή.

Πολλές είναι οι παθήσεις του γαστρεντερικού που απαιτούν τη συμβολή τόσο του Διαιτολόγου – Διατροφολόγου όσο και του γαστρεντερολόγου, όπως η γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση, το ευερέθιστο έντερο/σπαστική κολίτιδα, κοιλιοκάκη ή δυσανεξία στη γλουτένη, η  δυσκοιλιότητα, η διάρροια, η δυσανοχή στη λακτόζη, η παγκρεατίτιδα, το σύνδρομο βραχέως εντέρου, η ηπατίτδα, η κίρρωση, οι επεμβάσεις του γαστρεντερικού σωλήνα, πεπτικά έλκη, οι Ιδιοπαθείς Φλεγμωνώδεις Νόσοι του Εντέρου (νόσος του Crohn, ελκώσης κολίτιδα). Σε κάποιες από τις παραπάνω καταστάσεις τα συμπτώματα μπορεί να αναφέρονται για πρώτη φορά στον Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, οπότε η δυνατότητα κατάλληλης παραπομπής είναι απαραίτητη.

Αυξημένο βάρος και μυοσκελετικές επιβαρύνσεις πολύ συχνά έχουν παράλληλες πορείες. Είναι πιθανό να έχετε παρατηρήσει επιβαρύνσεις στη μέση, τον αυχένα ή τα γόνατα. Η μείωση του βάρους μπορεί να σας ανακουφίσει, είναι ταυτόχρονα απαραίτητη κι η αξιολόγηση της πιθανής ύπαρξης μόνιμων φθορών από τον Ορθοπεδικό.

Για τους αθλητές ειδικότερα, η αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης κρίνεται απολύτως απαραίτητη. Ειδικά εξοπλισμένα κέντρα μπορούν να πραγματοποιήσουν τους απαραίτητους ελέγχους με αξιοπιστία και ασφάλεια.

Στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης προετοιμασίας εφήβων για την πρόσβαση σε πανεπιστήμια και σχολές ειδικότερα όπως ΤΕΦΑΑ, στρατιωτικές, αστυνομικές που έχουν και κριτήρια αθλητικών επιδόσεων, δύο είναι οι βασικοί άξονες προετοιμασίας:

(α) διατροφική προετοιμασία για την καλή απόδοση στις εξετάσεις, τα αθλήματα καθώς και την πιθανή αλλαγή βάρους προκειμένου να πληρούνται τα κριτήρια βάρους των σχολών, εφόσον υπάρχουν και (β) αθλητική προετοιμασία για την απόκτηση βέλτιστης αθλητικής απόδοσης για τους αθλητικούς διαγωνισμούς των σχολών αυτών.

Πέραν της σχολικής προετοιμασίας, η Φυσική/Σωματική Δραστηριότητα & Άσκηση όταν αυτή συνδυάζεται με τις διατροφικές αλλαγές, φαίνεται ότι επιταχύνει τις σωματικές αλλαγές που η διατροφή φέρνει, αλλά και δίνει μεγαλύτερη διάρκεια στα αποτελέσματα, εφόσον παραμείνει και μετά το πέρας της διατροφικής παρακολούθησης!

Οι γυμναστές και προπονητές που συνεργαζόμαστε είναι απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ.

diettips.gr | Διαιτολόγοι, Θεσσαλονίκη

Παρεχόμενες Υπηρεσίες

Διαχείριση Βάρους

Διατροφικές οδηγίες/προγράμματα για μείωση, αύξηση και διατήρηση βάρους.

Κλινική Διατροφή

Διατροφική αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων.

Μετρήσεις & Αξιολόγηση

Ανάλυση σύστασης σώματος, μέτρηση βασικού μεταβολισμού, σωματομετρία.

Γυναικεία Υγεία

Για τη γονιμότητα, την εγκυμοσύνη και το μετά, για την εμμηνόπαυση…

Διατροφικές Διαταραχές

Διατροφική αντιμετώπιση νευρογενούς βουλιμίας, ανορεξίας, υπερφαγίας.

Διατροφή για Αθλητές

Κάλυψη διατροφικών αναγκών αθλητών για μεγιστοποίηση απόδοσης ή επίδοσης.

Διατροφή για Εφήβους & Παιδιά

Διατροφική διαχείριση και εκπαίδευση παιδιών & εφήβων.

Διατροφή με…νού!

Αλλάξτε τον τρόπο διατροφής σας κι εκπλαγείτε αναπάντεχα!

Νηστεία & Χορτοφαγία

Επωφεληθείτε χωρίς κινδύνους με την κατάλληλη διατροφική οδηγία.

diettips.gr | Διαιτολόγοι, Θεσσαλονίκη

Κλείστε το Ραντεβού
σας ONLINE!

Δεχόμαστε αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού. Το ραντεβού σας θα ισχύσει μετά από τηλεφωνική μας επιβεβαίωση.